försvunnen.

Det har ja varit. Ingen inspiration till Bloggeri. Nu ska ja fortsätta se på favvofilm i CasaWasa och lämna er med några bilder på vad jag gjort och var jag hållit hus. Återkommer då inspirationen är tillbaka.

         

moido.

Presenter och soliga gubbar

Idag började jag dagen som alla soliga dagar borde börja, liggande på stranden. Efter ett par timmars strandpass och x-antal vindruvor styrde jag cykeln tillbaka till betongdjungeln. Har blivit stammis vid strandbutiken tillsammans med andra hörhön medan jag bor ensam och inte orkar dra hem hundra kilo mat från butikerna längre bort. Bara för att jag hade brått till jobbet var kön extra lång och tanterna längst fram hade glömt plocka med sig mjölet eller tappat sitt Plussa-kort. Framför mig stod en man i 50års ålder. Vi kan kalla honom Hörhö. Han doftade oduschad blandat med koskenkorva. När han äntligen hittat 88 cent som mjölken kostade efter att han fått rabatt pga. pantflaskskvittot vinglade han ut. Väl ute vid cyklarna började han prata med mig. [typiskt att jag parkerat brevid hans cykel]

Hörhö: Hyvää joulua ja uutta vuotta!
Jag: Sitä samaa sullekki!
Hörhö: Ai mitä?
Jag: Niin että hyvää joulua ja uutta vuotta sullekki.
Hörhö: Eeeeei, eihän nyt oo joulu!!
Jag: Ei niin mutta ite mulle toivotit sitä.
Hörhö: Ai mitä?
Jag: Niin siis hyvää joulua ja uutta vuotta.
Hörhö: Eeeeei, ei nyt oo joulu, aurinkohan paistaa!!!

Jag gav upp, önskade honom glad påsk och hörde honom fnissa medan jag cyklade iväg.


Folk kommer in i butiken och köper presenter. Kom att tänka på presenter jag fått. Bland favoriterna är nog tupaantuliais-tack-att-jag-få-ligga-på-ert-golv-och-sova-presenten som vän J kom med. Hon hade köpt två små knyten åt mej och S. Ni vet handdukarna som är ihoptyngda och veklar ut sig ifall man sätter dem i varmt vatten. Tackade så hjärtligt för dem. De var vita och hade ett stort rosa/rött hjärta. När jag tog mig en närmare titt tittade ett hästhuvud fram i hjärtat. Detta hade ju vän J missat, typiskt henne. Vi fick ett gott skratt iaf. Verkligen den fulaste handduken jag sett. Men tanken räknas.

Andra presentförsöket var av mamma. Jag hade önskat mig bra saxar för något år sedan. När jag öppnade paketet fann jag snygga rosa fiskars saxar däri. Bröstcancerfonden hade dessutom fått pengar för inköpet. Najs tänkte jag! Tills jag skulle klippa. Saxar för högerhänta. Min mamma som haft mig i almost 23 år hade handlat högerhänta saxar. Ända sedan min barndom har jag varit vänsterhänt. Men allt kan man ju inte kräva. Klipper med dem än idag med en början till blåsor i händerna.

Till sist lite presenttips ifall någon behöver. [Herätys människor!]
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2820874.ab

Adjö. Njut av solen.


Rubrik

nn

Sol, strand, sand, random jobbturer, L8's sommardrikka, umgänge me dom bästa. De har senaste tiden bestått av.
Imorgon är det lunch med Mez som gäller, säga adjö igen för vem vet hur länge. Hatar goodbyes.

RSS 2.0