Chillmusik


Perspektiv

06.30 tog jag mig fram i snöovädret på oplogade gator och svor inombords. Kondition noll. Borde åtgärdas.
För att komma igång med min vardag efter en lång stund av total frånvaro tog jag tag i Graduskrivandet och beställde tandläkartid. Jag har även hunnit jobba i butiken och handla mat. Ikväll är det volleyturnering som gäller.

Förövrigt hatar jag kylan, halkan och snön. Jag har tre veckor kvar av malariamedicineringen som kan ge mig hallucinationer. Rantahovi ser förjävligt ut men orkar inte ta tag i det nu.

Vill packa väskan och sätta mig på flyget tillbaka till Gambia och Senegal. Vill hjälpa alla. Ge barnen fyra olika färgs pennor för att de ska kunna gå i skola, dela ut tomma vattenflaskor till överlyckliga människor, bjuda på middag som de annars aldri har råd med. Känna hur de skär i hjärtat när man ser deras levnadsförhållanden, med gråten i halsen säga att godisarna tog slut. Vill tillbaka även om man måste betala polisens kaffe för att få köra vidare. Även om jag inte såg en dator på hela veckan, även om inte telefonen fungerade normalt, även om spindlar, skalbaggar och myror rörde sig i hotellrummet..jag vill tillbaka. 

             
 

Checklista för Kotu-Bakau-Kololi

Onödigt många par bikinis? Check!
Malariamedicin? Check!
Bussbiljetter & Flygbiljetter? Check!
Kamera? Check!
Ipoden laddad med säsong4 av The Hills? Check!
Sebastian? Check!
Redo att lämna mörkret? Check!



Africa, here we come!




4 dagar kvar

Avslutat 3 veckors praktiken med att få höra: "det rolikt du vara här, ja tykka om dej, kom tillbaka" orden av eleverna. Pust säger jag. Nu är det Gradu, avslutande praktik och strökurser som står i vägen för en Magistersexamen. Hjälp. Vill inte.

6 månaders ensamhet belönades överraskningsvis med en resa. Lyckans ost är jag. På torsdagen sätter vi oss på flyget till Gambia och försöker samla så mycket solstrålar det bara går på en vecka, glömma Finland och gå på safari. Vaccinerat oss och börjat malariamedicineringen, sex veckor kvar av det..

Nu är det bara att undvika myggorna..

RSS 2.0