FREAK

Skrev just värsta essän till bloggen i evigheter. Bara för att sekunder efter att jag blivit klar trycka på fel knapp och se allt gå förlorat. Mycket irriterande. Det är endå lite jobbigt att skriva.. Lite som att tänka.

Point was:

At the end of the day, when it comes down to it, all we really want is to be close to somebody. So this thing, where we all keep our distance and pretend not to care about each other, is usually a load of bull. So we pick and choose who we want to remain close to, and once we've chosen those people, we tend to stick close by. No matter how much we hurt them, the people that are still with you at the end of the day - those are the ones worth keeping. And sure, sometimes close can be too close. But sometimes, that invasion of personal space, it can be exactly what you need.


och i korthet, veckan som gått:

Inlett beachvolley säsongen. Två dagar på Paradise. Inget proffsspel när allt man gör är sjunker i sanden. Spenderat tid med släkten och fått höra att min engelska innehåller Aussi accent. Ord som yeah, awsome och möjligen freak avslöjade mig. Tennessee-bo'n introducerades för Eurovision songcontest och stackarn genomled hela showen med tjocka släkten. Han föredrar American Idol och sade att vi får kämpa hårt för att få bort vinsten från Östblocket. Håller 100% med honom. För övrigt har jag radat upp Havainanas i butiken och suttit på favorit-caféet. Kramats extra och delat sängen med favoritflickan som även introducerade mig till hedelmäinen Novelle.

Det bästa med sommaren är att man har totalt noll koll på vilken dag det är, nätterna är ljusa och man slipper ahdistus som genomlids hela vintern när man packar på sig lager på lager. Det kanske absolut bästa är nog random jobbdagar och att göra vadsomhelst närsomhelst.

Ses i svängarna. Imorgon är det jobb som gäller, på lördag firas en söt student.


And the winner is..

Vaknade med ett leende på läpparna. Hade just vunnit 400m i Hall-FM i Botnia hallen. Sprang med min GRÖT toppi och mina urgamla blåa adidas three stripes verraren. Medaljen var trekantig och tung. Random.

Dagen fortsätter med solskenspromenad och jobb.

Get a grip of myself

I morse vaknade jag av att jag inte var hungrig. Satt mig ner vid datorn och en halv timme senare var min Lakumix goes choco påse tom. Suck. Rekommenderar nog påsen, kanske inte till morgonmål..

Ikväll var jag väldigt sugen på glass och godis. Istället drog jag tightsen på mig och sprang i kvällssolen. Efter duschen smög jag iväg till makuuni i varje fall. Kom hem med en påse innehållande favvogodisar och Ben&Jerry's. (Anteex Pasi) No wonder kilona sitter kvar. Njuter för mig själv framför Notting Hill filmen och frossar. De e helt okej.

"You are lovelier this morning than you have ever been." Tänk att få vakna till en sån kommentar!

Babyolja och tandblekning

Under veckan som gått har jag lyckats riva sönder min halvnya jacka på cykelsitsen. Jag som inte alls har fixa-det-själv-talanger står handfallen i situationer som denna. Jag ropar på mamma. Det jag lyckats med är att sätta upp min andra gardin. Den första satte jag upp för ett tag sedan. Men tog en veckas paus innan inspiration till nästa gardins uppsättning kom. Nu gäller det bara att skaffa mig inspiration att få ner dem igen. De är totalt för långa. Mammaaa...

Jobbet rullar på. Stortrivs med kunderna, jobbet och arbetskompisarna. Kom och hälsa på hit.

Ingen har ju kunnat missa de falska tonerna, näst intill osynliga plaggen, plastikopererade brudarna, 75-åriga rapparen, obligatoriska höjningen på slutet och babyoljeinsmorde hästkillarna. Jag pratar ju förstås om Eurovision 2008. Även jag har med fasa och kuddar på öronen följt slaviskt med detta varje år. Inget undantag i år heller. Jag kan inte förstå hur så mycket dålig musik kan få så mycket publicitet och hela Europa att stanna upp. De flesta låtar glömmer man genast när musiken tystnat, de man minns innehöll snygga brudar i lite kläder eller en hel massa pyroteknik. Resten av bidragen är totalt puckade. Ändå, sjukt bra underhållning.

Finalen går på lördag. Jag tror jag kommer att för första gången på detta århundrade att missa det. Orsak? Får besök av min halvfinsk-venezuelsiska sverigefödda Tennesseeboende kusin med man. Fyra år sedan vi såg varann senast. Vem bryr sej om shlager då?


Missä miehet ratsastaa. Over and out.

SunMuro

Finns inget sämre än att vakna och upptäcka att favoritflingorna är slut, jag som var så sugen på dom idag. Fick nöja mig med smörgåsar och kaffe.

Ännu en vecka har flutit förbi. Vintern är tillbaka känns det som. Solen skiner vackert men kvicksilvret stiger inte högre än några grader. Har spenderat veckan ensam men den har varit fullspäckad med händelser. Jobbat en hel massa och fått nya vänner. Sett hur Finland än en gång inte klarar av en vinst när det gäller, ätit god mat på Fondis, haft en super öppningsfest och gymmat alldeles för lite.

Jag borde besöka tandläkaren. Ont gör det. Men huij. Livrädd.

image24

Nyaste inköpet

image23

Vår fina spegel. Aah, tänk vad materiella ting kan göra en glad.


12-timmars jobb behind och hockeykväll i sikte. Va e betär än he! Ihanaa leijonat, ihanaa!



Mycket nytt under solen

Min frånvaro från bloggen kan förklaras.

Orsak 1:
Jag har inlett sommaren i all ensamhet. Mannen i mitt liv jobbar 120 km från vårt palats på Strandgatan så sommaren kommer mestadels att spenderas i all ensamhet, och när man är ensam, då kan man inte sitta framför bloggen. Sysselsatt med annat måste jag vara för att inte smälta av saknad. Denna vecka som gott har resulterat i ett rent badrum, x antal lass med klädtvätt, gardintvätt, en skurad lägenhet, en skinkpaj, en chocolate ripple cake och gjorda skolarbeten samt Mognadsprov i Kandin.

Orsak 2:
Sol, balkong. Behöver inte förklaras mer.

Orsak 3:
Vänner, gym och ishockey.


Morgondagen blir det första ordentliga jobbdagen. Ja, eller jobb kan det väl inte ännu kallas när det enda jag skall göra är prova kläder och bekanta mig med märkena, ställa fram allt och göra det fint i affären. Sedan är det bara att vänta på öppningen.

Idag har jag spenderat dagen men mammor i alla åldrar. Lunchat på favoritrestaurangen, besökt sjukhuset och provat peruk med mamma och mormor. Farmor har förundrat sig över hur mycket jag liknar hennes döda syster nu när jag färgat håret. Sju gånger nämnde hon det. 

På tal om håret. Fått olika reaktioner beroende på var jag befunnit mig. När jag varnade mamma om att jag skulle färga håret sa hon: "Et kyllä varmaan, ei sulle sovi.." Nästa dag gick jag till frissan. När jag sedan visade mig i hemstaden var hennes reaktion: " Sä menit ja teit sen, voi että.. oot mustulaisen näkönen!" Thanx mum. Några minuter senare traskade mormor in i huset, "VOOIH! Kuka sä oot? Noh, älä huoli, pari pesua ja se on vaalea taas. Nuo Vaaleat raidat on kyllä kivat.." Kiitti.  Farmor å sin sida tyckte jag var ursnygg. När mamma påpekade (än en gång) för farmor att jag liknar en zigenare, tyckte farmor: "JO! Men he djer int naa! Fin ere."


Köpte en mycket fin spegel igår. Historien om den tar jag en annan gång.

Over and out.

Bildbevis

image22


Woho! Tacka vetja korsett.

Showtime!

Ni minns mitt projekt som började för sex veckor sedan. Jag har med varienrande motivation försökt uppnå målet. Resultatet kommer att beskådas ikväll. Dessa sex veckor har innehållit diet, frossätning, gym, solskenspromenader och joggingturer. Jag hoppas på att motionen har gjort sitt jobb klänningen sitter perfekt. För att säkra mig om att dragkedjan åker ända upp skall två olika håller-in-magen-plagg prövas. Det är ju sedan bisak att kunna andas, så länge man ser fabulous ut.

Wappen ja. Solskenspicnic med de bästa. Sola i värmeböljan. Njuta av sommaren i Vasa. Har en känsla av att sommaren kommer helt enkelt att bli perfekt.



image19image20image21

Skön helj mina vänner. Återkommer med bildbevis på klänningen i bruk.

RSS 2.0