Gåshud

Gåshud uppstår när du fryser eller är rädd. En liten muskel vid roten av varje hårstrå drar ihop sig och du är plötsligt översållad av små prickar på huden. Detta är en reaktion som härstammar från tiden då vi hade bra mycket mer hår än idag. Gåshuden hade samma funktion för oss då, som den har för djur idag. Först och främst får gåshud pälsen att bli tjockare och varmare. Samtidigt ser djuret mer farligt ut för sina fiender med pälsen på ända. Idag, när vi vandrar omkring på jordklotet utan päls, är inte gåshud till någon större användning över huvudtaget.
-Aftonbladet

Men..Ja varken frös eller var rädd när jag för första gången hörde 18 days av Saving Abel som Miss Kaffepaus introducera mig för.
Hela jag var endå ett enda gåshudspaket.



Dunderbrakhelj på gång. Adios!

whoaa..



Sidantalet ökar varje dag. Lärt oss använda semikolon och undvika ord som detta och ifall. Det bästa är att vi äntligen blir kvitt böckerna denna vecka. Skööööönt!

Nu ska ja slänga mej på soffan och plocka ut de sista godisarna ur min TuttiFruttiPassionFazer påse.

Suck

Värsta onsdagsmelankolin nånsin. Usch.
Har inte mycket på schemat under våren men det lilla som händer, 
händer ju givetvis under en och samma helj.
Snowboard eller danstävlingar? Suck.
Orkar heller inte börja med någon arbetsansökan för sommaren.
Tanken på att flytta och börja packa ger mej svindel.
Söka in till nästa universitet och sen skjuta upp de?
Suck. För många tankar i huvvet.
Jag behöver glass.


Infrapunasauna sku oxå sitta bra nu.

DANCE



Pausat alldeles för länge. Åh vad jag saknat det, även om piruetterna ger blåsor och hoppen saknar höjd.
Avslutar denna underbara helj med Beck på tv och smörgåsar på fatet. Morgondagen börjar med gympass 06.50 och forsätter med butiksjobb och gradumöte. Tillbaka till vardagen altså.
Ciao.

050209

Det kan hända en massa på jobbet på grund av grannarna. Häromdagen körde jag ut ett fyllo som ville diskutera min klädsel med mig i butiken. Sade att han nog inte ska bry sig så mycket om min klädsel när hans jeans hänger vid knäna. Sedan ville han sova lite i vindfånget vid ingången, vilket inte var okej enligt mig. Pipade efter vakterna och såg idioten mumla nåt om bekväm stol medan han sjönk ihop på Papper-tidnings ställningen vi har vid ingången. Vakterna kom och drog ut honom på gatan och så inväntade vi polisen. Dom slängde in honom i polisbilen och tyvärr hann jag skymta lite hårig röv innan dörrarna slogs igen.

Vänsterhänt

Eftersom jag är vänsterhänt kan jag inte låta bli att läsa om nyheter som handlar om vänsterhänthet. Även om de oftast alltid är totalt onödiga. Idag hade Aftonbladet skrivit om ämnet.

"Vänsterhänt? Grattis! Då är du som gjord för framgång Vänsterhänta har tumme med framgång. Titta bara på Bart Simpson eller Greta Garbo. Och det senaste beviset: Barack Obama. Det var ödesbestämt att en vänsterhänt skulle bli USA:s nästa president. Även John McCain hade suttit i Ovala rummet och signerat dokument - med vänster hand. Också Bill Clinton är vänsterhänt. George Bush den äldre likaså.Något som har lett till en debatt om huruvida vänsterhänta är mer framgångsrika än högerhänta. "

Den vänsterhänta historien

  På 1700- och 1800- talen försökte man "slå bort" det onda i kroppen som gjorde att människor var vänsterhänta.

  Under samma tidsperiod blev ofta vänsterhänta ratade i samhället, vilket ledde till att de gifte och reproducerade sig mindre än högerhänta.

  När fördomarna började försvinna under 1900-talet ökade antalet vänsterhänta lavinartat.

  Kvinnor som föder barn sent i livet har statistisk sett större chans att få vänsterhänta barn.


Fast jag bowlar med höger hand.


RSS 2.0