Tisdag 30 juni

Älskar jobbet. Men hatar folk som stjäl min tid, folk som börjar sina meningar med; minuuttia vaille, vielä ennättää hyvin!

Blivit van med det händelselösa livet här uppe. Fast det känns som om jag väntar på något hela tiden. Vet inte vad, på nästa helj, på nästa arbetsdag, på kvällen så jag får krypa upp i soffan och se på tv eller läsa bok. Väntar på mornarna som jag spenderar i solen, på eftermiddagarna som jag spenderar på jobbet. Kanske de e det enda denhär sommaren har att erbjuda: ett evigt väntan på något bättre/nytt/spännande/annorlunda. Vet inte varför.

Heljen spenderade jag med släkten från Canada och önskar jorden var en liten bit mindre. Vädret fortsätter vara lysande medan mina motionsvanor lyser med sin frånvaro. Maten smakar desto bättre och grillen går het.

På tal om mat ska jag äta upp min makaronisallad och gå och handla mer föda.

           

dagens låt: The Sounds - Beatbox

Summer Donna

Varmt. Pust. Ut nu. Saknar aircon i lägenheten, vilket suger.
Mitt händelselösa liv fortsätter. Har inget nytt att berätta utan gert er dagens låt istället.




What?

Färgade håret underbart ljusbrunt idag. Märker ni?



Inte jag heller.

Aaah

Satt evigheter i solen och läste färdigt den enda bok som gett mig tårar i ögonen. Ett måste.



For you, a thousand times over.

Ifall ni vill läsa den på svenska heter den Flyga Drake

Midsummer09

Så var midsommaren över. Lysande solsken även om temperaturen inte var njutbar. Men annat än kyliga kvällar kan man inte förvänta sig i detta förbaskade land. Spenderat Heljen på villor, skären, sommarstugor, va man nu vill kalla det. På fredagen var det dags för släktmiddag på villa nr.1. Sedan satt vi hela kvällen på terassen på villa nr.2 med MidsummerChallenge deltagarna och annat löst folk. Planerade delta nästa år, med lag. Jag får simma, Pasi cyklar och brorsan springer. Dream-team, å bäst av allt, namnet: Kronström-Åström. Anyhow, sjöng allt från gyllene tider till Jason Mraz, grillade alldeles för mycket, frös en del och njöt för fullt.
 
          

Lördagen inleddes än en gång med släktkalas på egna villan [nr. 3], åt alldeles för mycket grillmat och fick överdos av majs. Senare avlägsnade vi oss och körde till ån där villa nr. 4 ligger. Än en gång blev det grillmat och suveränt sällskap. Fiskade för första gången i år och fick t.om. fisk, 2 stycken. Fast dom var så små så vet inte ifall dom räknas.

         

Idag har jag stått mitt i kaoset i butiken och tittat på galna REA-shoppare. Sjukt hur aivot jää narikkaan då de e REA i butikerna. Efter jobbet blev det kalas på landet där födelsedagsbarnet grillade åt mig än en gång. Jag sprack.

För att förbränna lite kalorier bestämde vi oss för att cykla ma&pa's cyklar de ynka åtta kilometrarna till villan och sen få skjuts hem till stan. Jag hade tänkt mig en söndagsutfärd medan Pasi tydligen inte hört det ordet förr, han började med att hela tiden cykla ca 1 meter före mig tills jag fick säga till och lära honom hur pariskuntor cyklar, brevid varann. Han uppförde sig väl fram till stora backen före broarna ut till skärgården. Där fick han för sig att cykla med racerfart hela vägen upp. Så jag fick än en gång trampa ensam. Nästa vecka ska jag gå och köpa Rukka-tuulipukun åt oss. Not.

    

Det jag ska göra nästa vecka är, jobba, baka Daimkakor, träffa Canadakusinerna och steka för fullt, för SOL, det har dom lovat hela vecka long. Life is good. och är det mulet, så flyttar jag.


Lilla Onsdag på Tisdag

Just de. Urban a* var med i sista programmet Lilla Onsdag med André Wickström. Här e bortklippta scener från delen med dan Bäckman jag medverkade i. Roligaste dagen på jobbet for sure. [hela programmet hittas här i ca 6 dagar ännu]



normitorstai

L: Sa du nåt?
S: Haha, nä ja fjärta.
L: HAHAHA, sluuut!



15.6.09

There was a place in my hometown where I use to wander
Above the trees I saw a big black cloud of thunder
Summer rain in my face like snowflakes falling from space
It was so beautiful, and then I passed the mountains
I went coast to coast, and from star to star
That's how you learn, just who you are

Home is where your heart is
Find where you belong, start to take control, show a little soul
Then you feel who you are
Home is where your heart is
Find where you belong, start to take control, show a little soul
Then you feel who you are

There was a time I couldn't see myself growing older
But then I went for a walk when I came back I was so much taller
Maybe try to find something that I could be part of
But I decided to leave, and then I crossed the river
I went coast to coast, and from star to star
But that's how you learn, who you really are

But I leave you with a kiss, there's so much more than this
When you know who you are

A&T

Bröllop 13.6 2009

Utevigsel


Let's twist again!


jag&bruden


flix



Kulkulkul!

Imorron är det måndag igen. Fast det är okej.

Junibröllop

Är nog den sämsta bloggaren i mannaminne. Ska avsluta mitt medlemsskap här efter sommaren tror jag och börja med en reseblogg under nästa år. Eventuellt..

Idag skall jag på bröllop. Klänningsdilemmat finns där inför varje fest. Bestämt mig för att gå emot mina principer och bära min Dotti kreation en andra gång. För ca ett år sedan hade min DownUnder resa gett mig fina minnen och 7 extra kilon, så jag genomled en diet som funkade för stunden och jag rymdes i klänningen. I år sitter 7, om inte mer, kilo kvar och jag ryms i klänningen..vart har kilona lagt sig? Har jag blivit jämlikt fet på alla ställen?

Livet i Kokkola börjar rulla på även om det är ensamt. S jobbar morgon till kväll och vädret tillåter inga uteaktiviteter. Försjunker mig i "The kite runner" och väntar på att få börja med andra boken i Stieg Larssons Millennium trilogi. Njuter av The Sounds-Crossing the Rubicon skiva och frossäter glass. Funderar på vad jag vill med mitt liv. Ifall krafter finns att studera vidare, vad jag vill jobba med och var jag vill bo.

Nu ska jag hoppa i duschen, måste hinna fixa mig. Bröllopet börjar ju ändå om 4 timmar.

Ett bröllop ha vi hunni med i år redan:

Monday

Vantar i Juni.
Missnöjd på Universitetet och över biämnesuppgiften.
Gradun. Mer besviken än jag någonsin varit på någonting.
Suck.


Dagens låt.


FredagfemteJuni


Keskiviikko

Dom har lovat regn till fredagen. Jag som planerat spendera min enda lediga dag på beachplanen vid Camping. Suger stort.

Igår jobbade jag mina första fem timmar i butiken. Tiden gick åt att prova alla jeans som finns. Ångestframkallande att waist storleken ökat sen jag senast jobbade där. Tror jag ska söka mig till ett gym så småningom. Kul att vara tibax i butiken även om jag får sjukt mycket ansvar redan idag då jag ska jobba ensam och stänga butiken.

Krockat med tre tanter på två dagar. Dags att fixa cykelbromsarna kanske?

Until June

L: Dendär skjortan e ful. Släng.
S: Damen har så starka åsikter.
L: Klart de, d e därför du älskar mej.
S: M-mm.. nån måst jag ha att gräla med.

Vaknade 06.30 imorse när mannen steg upp för att köra ut till bondgården för att jobba. Så kommer mina mornar att se ut framöver. Tur kan jag bara vända ryggen till och fortsätta sova. Pimennysverhot som vi skaffat till sovrummet gjorde sitt och klockan 10.30 när jag tittade på klockan nästa gång var det ännu beckmörkt i rummet. Huj.

Kokade mig en kopp kaffe och åt rester av skinkpajen jag bakade igår. Suttit och skrivit den sista essän, kunde ha gjort det evigheter sen. Nu funderar jag starkt på en joggrunda för att se mig omkring, ifall nåt förändrats sen jag flyttade härifrån. Vad ska jag äta idag? Vem ska ja ringa om lunchdate? och var ska jag luncha? Hmm..

Nåja. Imorgon börjar jobbet så jag inte längre behöver sitta sysslolös. Denna dag går åt att ordna lägenheten, ikväll ska jag troligen leka soccerwife och gå och titta på mannens fotbollsmatch. Om jag orkar.

Leona Lewis - Bleeding Love spelas på radion och Vasasaknaden är ett faktum.

RSS 2.0