Buu.

Sen vill jag ännu säga att jag tycker det är ytterst opassligt av vädret att blåsa upp idag, på nyårsafton. Nästan orkanstyrka i Vasa och inte var det bättre här i Kokkola heller. Jobbigast är det för pappa som måste springa iväg på jobb pga träd som bestämt sig att falla på ellinjer och mörklagt halva nejden. Stackarn. 

Yum!

Ville bara berätta att jag har en ny handtvål som doftar som Gröna kulor smakar. MUMS! Så är den grön till färgen oxå. Vardagslyx. Just nu funderar jag på hurudan sallad jag skall tillreda till festen ikväll, dessutom nynnar jag på denna underbara gamla låt.







Gott nytt år 2009!
Puss på er.

Endof2008

Såg just filmen The last king of Scotland. Yäk. Fy va människor kan va grymma. Huaa.
Poppat kastrullmängder av popcorn och slappat hemma. Alldeles underbart skönt att vara tillbaka i Vasa. Även om visiten är kort, för imorron blir det Nyårsfirande i Kokkola me vänner, spel, smällare och mat. Först måste jag dock avklara ett jobbpass i butiken. Så tidig väckning på schemat betyder att jag nu äntligen ska få krypa i min egen 160cm säng och inte trånga bäddsoffan på Tallåsen. aaaah, lyx.

Ifall jag inte skriver mer detta år önskar jag er en underbar början på år 2009.
Hoppas ert år blir lika lysande som mitt kommer att bli!

All successful people men and women are big dreamers. They imagine what their future could be, ideal in every respect, and then they work every day toward their distant vision, that goal or purpose.

I was 27 years old the first time I died.



Rekommenderas varmt.

In the jungle

Denna dag har varit väldigt betydelselös. Suttit fastklistrad framför datorn all day. Snyltar på någons svaga wlan. Det finns 2 rum i hela huset som får kontakt med det. Datorrummet, ifall man sitter vid fönstret och så mitt gamla rum, där jag sitter nu. Här måste jag också sitta vid fönstret fastklämd bakom bäddsoffan. Cosy.. Lite nytta har jag fått gjort idag oxå. Fixat ihop en fotobok om Afrikaresan och längtat tillbaka. Hittat även lite möjligheter för sysselsättning efter Graduation. Pirrpirr..

Nu ska jag slänga mig ner brevid S på bäddsoffan och kolla film. Imorgon måste jag in till stan för att inhandla en ny kalender. Känner mig lost när jag inte vet vad jag skall göra efter tisdan.


Bland annat detta foto kommer min fina bok att innehålla.

Detsomhänt.

Besökt McDonalds två ggr på en dag. Huuaaa. Herätys nainen!
Fuskat i UNO, utan att vinna.
Körde till och från jobbet lika länge som jag jobbade.
Var tvungen att köpa en jacka. Pga 6,40 € jag hade på Moda kortet som
skulle nollas vid årsskiftet. Jackan kostade ju nog mer än 6,40 €..

moj.

Hmm...

Blev bio på Palovägen med Helsingforsparet. Slukade i oss 2 påsar popcorn in no time.
Såg på filmen Trade. Usch och fy. Ja innehållet i filmen menar jag. Filmen är totalt sevärd.
Bevis på människans grymhet. Usch och fy ännu en gång.
Överlämnade min oanvända mobiltelefon åt paret som ger den vidare till vår afrikanska kompis.
Försenad julklapp blir det väl. Nu ska jag än en gång lägga mig ner på bäddsoffan så
jag orkar upp i tid för att pendla till jobbet, 90 minuter, ena vägen. Ner till V med start 10.00 och tillbaka upp till
K när butiken stänger. Vad gör man inte för att spendera så mycket tid me vänner som möjligt?

Säga adjö till Vasa 2009 eller ej? DET är frågan.

Annandag Jul

Än en gång konstaterat att man är ett i-landsbarn som blir glad av materiella ting. Även om man inte tycker att man förtjänar det. Gjort det som hör julen till, drunknat i choklad och gått upp ett par kilo. Spelat sällskapsspel med S och halvsyrrorna. Blivit beroende av GeoChallenge på FB och träffat en hel massa underbara vänner man ser alldeles för sällan. I väntan på nyår ska jag köra ner till V imorgon för att jobba. Ikväll kanske det blir bio och en hel del Africa prat.

Året 2009 blir SÅ lysande ifall allt går som planerat. Can't wait!

Skinkan kallar, adjö.


Lite julglädje åt er.



Enjoy!

Jingle Bells

Jag har suttit och försökt rimma,
redan länge i nån timma.
Paketerat gåvor stora och små,
tom. hönan som mormor ska få.
Konstaterat att paketen duger,
även om jag att rimma suger.
Nu inleder jag min chokotid
och önskar er stor Julefrid.

Ciao!

Tallåsen rapport.



Så mycket kul man hittar på när man har tråkigt.



Anlänt till hemstaden och skall nöta på bäddsoffan fram till fredag. Riktigt skönt att komma bort från Vasa och få mysa i ett passligt julpyntat hem. Familjefrid råder än så länge och allt e frid och fröjd. Imorgon blir det serious panik-julshopping men idag tänker jag bara ta det lugnt och njuta av att sitta för mig själv medan resten av familjen ser på sport av alla dess slag eller spelar sähly.

aaah!

18.12.08

Är nyss hemkommen från jobb nr.2:s julfest där jag lekt Diggiloo och sjungit ikapp med damerna. Yngsta deltagaren, och gav upp först oxå. Orsak: 11-timmars jobbpasset imorgon. Orkaorka. Ljusset i tunneln borde synas..men nej.

Haft en nära döden-upplevelse när jag cyklade till kontoret. För dom som inte vet det är det århundrades storm utanför. Trott fönstren sku flyga ut flera gånger ida. Regnar gör det ti allas lycka oxå. Anyhow, undvek lastbilen med några millimeter efter att vinden tagit tag i mej och styrt min cykel rakt ut på vägen. Tror bestämt hjärtat stannade någon sekund. Svor över detta förbannade land once again och trampade vidare.

Skrapade nyss upp alla luckor i min Veikkauskalender. Ville ha lite spänning i mitt händelsefattiga liv. Trodde för några sekunder jag skulle vinna 5,7,10,20 eller 200 euro. Men nej. Brorsan kammar väl hem money som vanligt i år igen.

Inlett julklappshandeln idag. Eller har väl sökt julklappar i en evighet men idag gick jag faktist och köpte de första sakerna. Jag hatar julen. Verkligen. Orkar inte med presenter. Nästa år vill jag sätta alla mina julklappspengar på en resa. Vill inte heller ha nåt. Ta min familj å rymma. Sådeså.

Ska slita på jobben i två dagar och sedan packa väskan och spendera rekorderliga 6 dagar i Kokkola innan butriken kallar igen.

Adios.


Ljusglimtar.



Så mycket bra låtar going on. Yumyum.

Bara måndag.

Frustration är att ligga vaken 02.00 utan att få sömn och veta att man måste stiga upp om fyra timmar.
Irritation är att denna sömnlöshet har varat i flera veckor.
Depression är att oavsett vilken tid på dygnet man rör sig utomhus möts man av mörker. Total mörker.
Ångest är att jobba för mycket för att hinna ta vara på sin kondition.


Hmpf.

Orka kvinna, orka.



Ungefär så brun vill jag vara nu. Suck. Gonatt.

13/12

Det börjar närma sig jul me stormsteg. Aldrig förr har julkänslan varit så försvunnen som den är i år. Fått upp juldekorationerna. Dvs. julstjärnan i fönstret. Det är allt som behövs. För att locka fram lite jul dricker jag glögg mellan varven.
Denna vecka har varit mycket produktiv. Haft hela en kväll ledigt från diverse jobb och skrivit på Gradun alldeles för intensivt för att sedan märka hur ett litet slarv i maj kan förstöra såå mycket i december. Aldrig mer SPSS eller forskning av något slag. Buu. Har till och med bakat en paj och skinkpiroger denna vecka, what's wrong with you woman? Städat slottet och bytt lakan. Känns himmelskt. Försökt handla julklappar men hittat bara saker åt mig själv. Sovit dåligt och alldeles för lite, även om det ibland varit självförvållat..Jag överlever. Längtar efter julen. Hela TRE dagar ledigt i ett sträck. Lucky girl.

Nu ska jag sätta mig ner och lacka naglarna medan jag lyssnar på musik med hög mysfaktor!.  Sen är det sängen som gäller. Vissa jobbar ju söndagar oxå..
 



RSS 2.0