Höst.

Stockholm, Globen och Coldplay:

Tror blint på att vi faktiskt sjöng bättre än något annat land tidigare gjort. Konserten borde upplevas, inte beskrivas i efterhand. Amazing.

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse


Shoppingen börja segt. Skyller på speglarna i provrummen som får en att se enorm ut. Inte heller belysningen gav någon mercy. Bakelserna däremot. "Moccisar åt allihopaaaa!" "Vi äter massvis me morris på hotellet så behöver vi inte luncha genast" Väl framme i Kista. "Jag e hungri". Efter lunchen och shoppingen bar de av till Sthlm City igen. "Altså jag måst nog få en bakelse ännu". Å så skyller man på speglarna och belysningen i provrummen. Eventually gjorde jag fina fynd och mår bättre som människa med fullare klädskåp.

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

På tal om morris. Jag som börjar mina dagar med en kopp kaffe och bastogne-kex eller yoghurt är totalt exhalterad när jag ser frukostbuffén vid hotell. Får för mig att ägg och bacon är gott. Tar två stycken bröd men pålägg slukar jag i mängd och massor och skulle räcka för en hel limpa. Hugger i allt och tränger mig fram som ryssarna i taxfree kön. Provar de olika kaffesmakerna de bjuder på. Dricker juice som jag förövrigt hatar. Mår illa efter allt det och klockan är bara 9.35 på morgonen.

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you..

Just nu har jag haft huvudvärk i 24 timmar. Ätit ca 2000 panadol och endå känns det som om Basshunter har keikka i tinningarna. Vaknade 06.00 för att gå på jobb nr 1. När det var avklarat sprang jag i dusch och gjorde mig redo för jobb nr 2. Lunchade sedan på Pf och degade på tills det var dags för jobb nr 3. Nu sitter jag hemma och väntar på att min Ravioli Con fromaggio ska vara klar. Sedan tycker jag att jag är värd att lägga mig ner på vår chokladfläckade vita soffa och stänga ut världen för en stund.

Nightynight.

Viva la Vida

Imorgon bär det av. Vasa-Åbo-Sthlm-Åbo-Vasa med absoluta favoritsällskapet. Lyckans dag. Favoritkillarna i Globen.

I lördags anlände S äntligen hem efter en veckas frånvaro. Han hittade mig halvsovande i soffan till någon onödig film. Han tog stolt fram plastpokalen han fått under bastukvällen han just varit på med fotbollslaget. "Titta, jag blev röstad till lagets bästa spelare!" "Woah, grattis" hinner jag säga innan jag ser att hans ögon vandrar runt i lägenheten. Nej, nejnejNEJ. Så kommer orden jag fasade för: "Vart ska vi lägga denhär?"[hmm..how about nattduksbordslådan tänker jag.] Så traskar han mot tv:n och placerar den PÅ den. Nej, tar tag i den, ställer den fint BAKOM tv:n, man såg den bra ifall man står på en stol 30 cm från tv:n.  S va inte nöjd med stället så han knycker åt sig plastklumpen [som förövrigt liknar något jag tillverkade i träslöjden på 4:an] och styr stegen mot arbetsrummet. Jag hör honom mumla nåt i stil med: "Jag sätter den brevid min dator och slänger ditt Alla hjärtansdags-kort som står där." Nej! Utropar jag eftersom jag är mycket stolt över kortet jag hittade DownUnder i februari " To my one and only Love...besides shopping!" står det på den. Ska hans plastklump stå framme ska jag minsann cykla till Kokkola efter min plastklump från fotbollskarriären 1999 med texten "maalikuningas" och placera den där också. Näin meillä..


Till slut ska jag citera sångaren som hävdar sig vara din:
"In the world I'm building, everybody shouts hello to everybody from their car windows.
People have speakers attached to their chests that pour out music so you can tell from
a distance what mood they're in, and they won't be too chicken to get naked when the rain comes."
-J. Mraz

Anyhow.. Au Revoir.

Hello world

Vaknat och spenderat alldeles för många liter vatten i duschen. Hösttecken även inne i lägenheten. Aircon är avstängd. Nu är det golvvärmen som gäller för x antal månader framöver. Suck.

Det jag fått upptäcka är att ens föräldrar läser bloggen. Aningen överraskad var jag när vi satt runt matbordet på sommarstugan på min födelsedag och pappa nämnde något om presenter och sade att han läst mina skriverier om mammas sax-present. Mamma hakade på diskussionen och konstaterade att även hon läst bloggen och ville försvara sig med att hon faktist försökt hitta vänsterhänta saxar efter det. Utan resultat. Årets presenter var däremot suveräna. En perfekt liten antik fot-pall med grönt tyg. Matchar superbt med mattan och tabletterna på matbordet. Jag som tidigare svurit på att inte anskaffa antika saker till mitt hem eftersom hela släkten verkar äga det mesta som tillverkades på 1800-talet. Jag har kanske lite ändrat åsikt. Min söta kista och antikljusstakarna från fasters antikshop är ändå lite mysiga. Vänta bara, snart stiger Wentzel Hagelstam in i lägenheten och sänder AntiikkiaAntiikkia härifrån.

Sliter hela heljen på jobbet för att skrapa ihop de sista slantarna inför Sthlm resan next week. Coldplay och Globen med favoriterna. Inte mycket som slår det. Komma bort från deppVasa och shoppa loss är vad jag behöver just nu.

Nu ska jag dega vidare, ordna lägenheten, gå ut en sväng och sen på jobb. My exciting life.

Viva la Vida.

Ifjol hade jag just anlänt till Vasa härifrån:

Happy times, happy times..

Usla höst.

Don't stop, Don't change, Stay beautiful
One life, Today, You're irresistible
Get up, Get out, Stay wonderful
All this time is waiting for you
Don't stop, Don't change, Stay beautiful



Jag SKA börja blogga igen. Har på känn att bloggtorkan är slut.

RSS 2.0