Äventyr i snöoväder

Gårdagens äventyr började i snörika Vasa och slutade 2 och en halv timme senare i Kokkola. Vädret var vitt. Snö överallt, marken, bilarna, luften, snön virvlade omkring och den hårda blåsten hjälpte inte. Innan vi startat läste vi om olyckan i Korsholm. Så vi var väl förberedda på en långsam resa hem. Dock inte mycket kvar av olyckan när vi passerade stället, endast två polisbilar och en långtradare i diket stod som bevis för det som hänt. Körde vidare. Nu hade det mörknat och vi hade kommit en bit utanför stan, närmare sagt till Maxmo korsningen. En till olycka. polisen stängde av vägen och tvingade oss köra mot Maxmo. Ingen av oss hade varit till Maxmo. Körde länge i mörker tills vi äntligen kom fram till Maxmo-city med Sale och ABC kall-station. Där såg vi en lastbil och fem bilar i kö. Eftersom ingen av oss var bekanta med trakterna kände vi oss mest säkra genom att ställa oss sist i kön och följa de andra. Bad choise.

Körde i evigheter likt följa John tills vi når en skylt: "Allmän väg upphör."  Där står vi på rad med små bilarna och lastbilen i täten. Eftersom vi var sist och kunde vända om först, blev det vår tur att visa vägen. Ingen av oss hade ännu heller varit i Maxmo. Körde i evigheters evigheter tills vi kom till en lång bro. Över vatten. Vi visste inte att det finns vatten i Maxmo. Körde 8 km till och kom til len korsning som visade att närmaste ställe är 15 km därifrån. De ställen verkade inte alls bekanta. Nu var det dags att träffa chaufförerna i andra bilarna och säga att vi verkligen inte har nån koll på var vi är. Det hade inte dom heller. Så där stod vi med fyra bilar i bokstavligen BakomTakana. Dags att ringa efter hjälp. Efter det samtalet löste sig problemen. vi fick veta att vi kört totalt fel och stod nu ute i Maxmo skärgård [I know, finns de nå sånt?] OCH ute på en ö. Bara att köra vidare. När vi äntligen nådde fram till riks8:n hade vi bara kommit 40 km från vasa. Efter det var det rally hela vägen till Kokkola. För på vägen ville vi inte stanna längre.

Så denna helj ska då spenderas i Kokkola som husvakt och sällskap åt arbetaren. Kört från stans ena ända till den andra och gjort kandidatsundersökningar i tre skolor. Så en intensiv morgon med köttsoppspaus har jag haft. Resten av dagen tar jag det lugnt och väntar på mitt favoritprogram. Vem bryr sej om Pampas när det kommer Så ska det låta på tv!? Nåja, nu ska ja gå och fortsätta mitt intressanta liv.

Adjöss!!


                               image4

Kunde ha sett ut sådär igår...


Kommentarer
Postat av: Ninni

Oj oj, ni har no haft ett Äventyr i österbottens urskogar...eller nåt liknande:D men nu ha du i alla fall fått vara i maxmo, vem vet du sko kanske aldrig annars haft möjglihet (eller inrtresse) Njut av helgen, e avis på så skall de låta..ser int nå sånt:/ men får besök av favorit jannike så de räddar! puss o kram

2008-03-28 @ 14:00:29
Postat av: Pipsan

vilket äventyr ni vart me om. WOW! jag har faktiskt veta att maxmo skärgård existerar, men nu vet vi. Tack Lotta! Chilla lugnt i Kokkola, vi ses. PUSS

2008-03-28 @ 14:57:42
URL: http://pipsan.blogg.se
Postat av: Pia

åj usch vilken hemresa ni hade! vilken tur att ni kom lyckligt hem iallafall! hoppas du får en skön kväll i kokkola me pasi å så ska de låta. saknar dej här!! pussaa.

2008-03-28 @ 19:04:15
URL: http://piass.blogg.se
Postat av: linn

Oj shit, det lät ju inte alltför skoj,
men det va riktit roligt att läsa inlägget..
haha kunde se framför mig hur vilsna alla var!
Tur att ni kom lyckligt fram tilslut :)

2008-03-28 @ 20:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0